Praktijk Cases

Het GeoEye System integrator concept bestaat uit een keten van technieken waaronder een slimme camera. Daarnaast maakt het informatie van data. GeoEye scan and view is een eenvoudig basis systeem (incl. camera) welke al vele thema’s ondersteund waarvan er enkele op deze pagina worden toegelicht.

Algemeen wordt een camera van GeoEye geplaatst nabij een station, rangeer terrein, of de kritische punten in een traject. GeoEye swarm is een eenvoudigere camera of sensor.

Met de GeoEye scan and view kun je bijv ook “in field” waarnemingen doen zoals plotselinge opwarming, bijv. bij tractie. Inzicht in macro en micro, met andere woorden: men kijkt vanuit hoger perspectief en lager perspectief. Hier uit kunnen weer specifieke automatisering wensen ontstaan.

Elke schade, storing of defect heeft nu een verhaal met beelden en data omdat er een makkelijk toegankelijk archief wordt opgebouwd door de automatische scan functie.

Hieronder staan cases welke gerelateerd zijn aan het basis systeem “GeoEye scan and view”.

Algemeen Dagelijks kijken op het stationsgebieden voor schade, afval, of warmte spots. Met een timelapse functie (daglicht beelden en warmte beelden) kan snel gezien worden of er zaken veranderd zijn.
Met de warmtebeeldcamera kan men snel zien of er warme spots zijn die niet warm zouden mogen zijn (ES lassen, hotspots door retourstromen). Spoorlopers vallen snel op met de live beeld warmte beeld camera.

Hieronder staan een aantal thema’s vermeld. Voor een uitgebreide lijst kunt u met ons contact opnemen.

Wisselverwarming Met de wisselverwarming scan functie kan men automatisch 24/7 een scan laten uitvoeren. In enkele minuten een 100% meting doen (wisselverwarming) middels een quick live view functie of de app op de telefoon. Door toepassing van beeldherkenning is dit zelfs automatisch te doen.

Wisselstoring Na een melding ziet men met scherpe live view beelden direct welke expertise er nodig om een storing te verhelpen. Men ziet wissels en de beweging haarscherp in beeld van grote afstand (evt in combinatie met de sensor data).

Autorisatie Door een slim autorisatie systeem hebben de diverse mensen in het spoor de voor hen relevante informatie altijd direct ter beschikking.

Spoorlopers en meldingen Door live view met daglicht sensoren en warmte beeld sensoren kan men 24/7 op het spoor alles zien vanuit een hoger perspectief. Door beeldherkenningstechnieken toe te passen kunnen bijv. spoorlopers worden gedetecteerd.

Ook kan men achteraf beelden opvragen omdat de camera continu beelden maakt met de automatische scan functie: “Wat gebeurde er voor de melding of storing?”.

ES lassen Warmte ontwikkeling op locaties waar geen warmte verwacht wordt is een krachtig controle middel van problemen met ES-lassen.

Retourstromen tgv tractie Retourstroom die hotspots veroorzaken ten gevolge tractie moet men zien tijdens bedrijf.

Tongrol inspectie Met de beelden kunnen details gezien worden van de defecten en voorkom dat er gevolg schade ontstaat.

Armaturen Controleren in de avond.

De techniek Door het systeem sinds 2013 toe te passen zijn veel cases gebruikt als ontwerp criterium. Er zijn verschillende type camera’s getest. GeoEye is een resultaat van 3 jaar ervaring.

Achtergrond ontwikkeling : 4500 uur in software en hardware, testen en implementatie in asset mangement proces (op basis van 3 winters).

Overige cases Het concept GeoEye system integrator maakt het mogelijk om de invloed van de gebruiker van het spoor te analyseren, Dus “wat doen treinen met de infrastructuur?”.
Overige cases zoals die bij de GeoEye system integrator lichten wij graag persoonlijk toe. Ook zijn er zaken die men zelf kunt ervaren in een demoomgeving.

Enkele voorbeelden Infra performance Op de kaart ziet men informatie die o.a. uit de SpoorData gewonnen en bewerkt is. Maar uw eigen data is minstens zo belangrijk. Dit is een van de elementen voor process based asset management welke GeoEye kan bieden.

Metingen op de kaart Diverse sensoren leveren belangrijke data. De informatie uit deze data (en met name combinaties met andere data) wil men graag op de kaart zien. Doel is direct antwoord op de vraag wanneer er onderhoud nodig is. Zie bijvoorbeeld de heatmap afbeeldingen in de slide show boven aan de site.

Top